OM ALMUS

ALMUS er en selvstændig forening og musikskole på Amager Lille Skole.

Sæsonen løber fra uge 36 (2023) – uge 26 (2024). Efter de 2 første prøvelektioner er man tilmeldt hele sæsonen. Man kan se alle planlagte uger, erstatningsuger og ferier i vores kalender.

Alle elever på Amager Lille Skole har mulighed for at melde sig til musikskolen først. Herefter åbnes der for elever udefra. Elever der ikke går på Amager Lille Skole tillægges 50 kr pr rate.

Vi afholder julekoncert, forårskoncert, teaterforestilling (og måske også en film) og indspilning af den årlige ALMUS CD, som udgives i slutningen af sæsonen. I øvrigt kun med egne kompositioner.

Musik beriger menneskers liv, og det at skabe musik sammen med andre nedbryder grænser og opbygger fællesskaber. Musik er med til at forme os som mennesker. Vores lærere, som bl.a. tæller musikere fra bands som The Savage Rose, Sort Sol og Kashmir, sikrer en musikalsk udvikling i en undervisning , der tilpasses elevens evner. Læreren fungerer som musikalsk mentor og mål og indhold laver vi sammen med eleven. Som en del af det musikalske fællesskab får eleven berigende oplevelser i leg, på hold, i kor og bands, og ved koncerter og indspilninger. På musikskolen vægter vi det musikalske fællesskab højt, det er vigtigt at eleverne lærer at spille sammen med hinanden og lærer at spille for andre. Derfor er det også obligatorisk at man spiller til Forårskoncerten.

Andre har sagt det så fint og smukt før os:

“If I were not a physicist, I would probably be a musician. I often think in music. I live my daydreams in music. I see my life in terms of music.
Albert Einstein
“Music is a language that doesn’t speak in particular words. It speaks in emotions, and if it’s in the bones, it’s in the bones.”
Keith Richards
“Without music, life would be a mistake”
Friedrich Nietzsche
“Music gives a soul to the universe, wings to the mind,  flight to the imagination and life to everything.”
Plato
“Where words fail, music speaks.”
Hans Christian Andersen
“Music is a higher revelation than all Wisdom & Philosophy”
Ludwig van Beethoven

Copyright © 2024 ALMUS | Rock Band by Catch Themes